• Головна
  • Україна
  • 26 лікарень у чотирьох областях отримають від Італії сонячні панелі

26 лікарень у чотирьох областях отримають від Італії сонячні панелі

Фото «Еспресо TV»

Сонячні панелі отримають лікарні у Волинській, Житомирській, Київській та Одеській областях

Італійська компанія ENEL у межах ініціативи Єврокомісії з забезпечення стабільним електропостачанням українських лікарень передала Україні партію сонячних панелей: ними обладнають медзаклади Київщини, Одещини, Житомирщини та Волині. Як повідомило у п’ятницю, 15 грудня, Міністерство енергетики, сонячні панелі надійдуть до України незабаром.

Як сказано в повідомленні, про таку ініціативу оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Домовленості було досягнуто завдяки спільній роботі міністра енергетики України Германа Галущенка та єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Як повідомили в Міненерго, для того, щоб у майбутньому встановити панелі, відповідні відомства провели оцінку 26 закладів охорони здоров’я Київської, Одеської, Житомирської та Волинської областей, які обслуговують щорічно понад 46 тисяч пацієнтів. За попередніми оцінками, надані партнерами сонячні енергетичні системи можуть потенційно зменшити загальне споживання електроенергії для 26 об’єктів на 25%. Всього передбачається передача Україні 5700 одиниць відповідного обладнання.

Міністр енергетики Герман Галущенко подякував партнерам за допомогу. Він наголосив, що встановлення сонячних панелей на об’єктах цивільної інфраструктури дозволить забезпечити автономне і стабільне енергопостачання навіть в умовах російських атак на українську енергосистему. 

Водночас директор Служби інструментів зовнішньої політики ЄС Петер Вагнер зазначив, що впровадження «зеленої» енергії не лише підсилить стійкість української енергетики, а й сприятиме євроінтеграції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності