Громади Львівщини передали 15 позашляховиків для повітряної оборони області

Громади Львівщини передали 15 позашляховиків для повітряної оборони області

Пізніше на цих авто встановлять кулемети, прожектори, лазерні указки та інше обладнання, необхідне для роботи мобільно-вогневих груп

Громади Золочівського та Червоноградського районів спільно з львівськими підприємцями у середу, 20 грудня передали 15 позашляховиків для повітряної оборони Львівщини. Пікапами користуватиметься зенітно-кулеметний батальйон, який захищає Львівську область, зокрема об’єкти критичної інфраструктури, від повітряних атак ворога.

“Ми продовжуємо посилювати безпеку й забезпечувати мирне небо на території Львівщини. З моменту створення спеціалізованого зенітно-кулеметного підрозділу, ми передали йому вже понад 50 автомобілів, а загалом з початку року для сил ППО передали 95 машин. Це наше спільне завдання — забезпечити безпеку наших дітей, батьків, наших міст та сіл”, — зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

До закупівлі автомобілів для спеціалізованого зенітно-кулеметного батальйону долучилися чотири громади Золочівського району та Червоноградська районна військова адміністрація. Також гроші на купівлю пікапів дали два львівських приватних підприємства — “Львів-Пак” та”Електроконтакт Україна”.

“Наша громада розташована на сході від Львова, і ми це дуже відчуваємо. У нас на території працюють мобільно-вогневі групи, над Золочевом збивають “шахеди“, падають уламки, гинуть люди. Тому ми розуміємо, на скільки важливо підтримувати ці мобільно-вогневі групи”, — розповів голова Золочівської міської територіальної громади Ігор Гриньків.

Благодійники купували пікапи високої прохідності. В кузовах позашляховиків встановлять обладнання для виявлення та знищення повітряних цілей, зокрема кулемети, прожектори, лазерні указки тощо. Для закупівлі цього обладнання Львівська ОВА у листопаді цього року виділила 18 млн грн. Загалом же на сили ППО протягом року з обласного бюджету витратили понад 30 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності