SoftServe та благодійний фонд «Відкриті очі» передали військовим 25 машин швидкої допомоги

SoftServe та благодійний фонд «Відкриті очі» передали військовим 25 машин швидкої допомоги

Автомобілі оснащені медичним обладнанням, у деяких навіть можна буде проводити операції

У вівторок, 12 грудня, SoftServe спільно з благодійним фондом «Відкриті очі» та за участі ЛОВА передали військовим 25 машин швидкої допомоги. Ці авто оснащені всім медичним обладнанням, необхідним для допомоги хворим під час евакуації. 

Машини передали в рамках проєкту фонду «Drive for life: +100 Ambulances», і загалом на потреби війська передали вже 175 автомобілів швидкої допомоги. «Це не просто евакуаційні авто, це укомплектовані повністю машини швидкої допомоги, в яких є понад 500 одиниць медичного обладнання. Воно потрібне для реанімації та підтримки важко хворих під час транспортації», — розповів співзасновник та голова Ради директорів SoftServe Ярослав Любінець. Також він зазначив, що деякі з машин достатньо обладнані для проведення повноцінних операцій.

«На жаль, наші медичні служби не завжди можуть забезпечити нас всім необхідним. Ми не маємо повітряної евакуації, тож для нас є надважливим забезпечення медичних маніпуляцій у нормальних багатофункціональних машинах», — розповіла бойова медикиня Маргарита Федоренко.

Також медикиня наголосила на важливості вибору для евакуації правильних автомобілів. За її словами, через те, що евакуація дуже тривала, важливо, щоб автомобілі швидкої допомоги могли долати великі відстані складними ділянками дороги, аби забирати поранених бійців.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення понад 500 працівників SoftServe стали волонтерами та амбасадорами фонду «Відкриті очі», і понад 80 тисяч українців скористались допомогою фонду. Загальна сума, яку компанія SoftServe використала для допомоги країні за час війни сягає 850 мільйонів гривень станом на зараз.

Сам же фонд «Відкриті очі» активно допомагав понад 250 медичним установам та підрозділам. З лютого 2022 року він закупив та передав понад 700 тонн гуманітарної допомоги, з якої понад 42 тисячі пакунків гумдопомоги медичного призначення та 35 тисяч одиниць персонального захисту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності