• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині благодійники передали на фронт евакуаційний автомобіль та чотири карети «швидкої»

На Львівщині благодійники передали на фронт евакуаційний автомобіль та чотири карети «швидкої»

На Львівщині благодійники передали на фронт евакуаційний автомобіль та чотири карети «швидкої»

Їх отримають бойові медики на Донецькому, Херсонському та Сумському напрямках

Благодійний фонд «Smart Medical Aid» у межах проєкту «100 карет швидкої допомоги Україні» спільно з Львівською ОВА передали на фронт ще один евакуаційний автомобіль та чотири карети швидкої допомоги, наповнені необхідним медичним обладнанням. Серед них є і сотий за ліком автомобіль. Про це 12 грудня повідомила пресслужба ЛОВА.

Автівки передало Міністерство охорони здоров’я Ірландії. Їх отримають бойові медики на Донецькому, Херсонському та Сумському напрямках. Вартість одного такого автомобіля становить орієнтовно 45 тисяч євро.  

«Допомога госпіталям в прифронтових територіях вкрай важлива. На передовій навіть одна хвилина може коштувати людині здоров’я. Кожен з переданих автомобілів «швидкої» рятує життя нашим захисникам. Ворог постійно атакує наші населені пункти, на жаль, ціллю стають також карети швидкої допомоги, тому потреба в них є постійно. Дякую за цю чергову партію «швидких» благодійному фонду Smart Medical Aid. Зокрема сьогодні на фронт поїде і сота «швидка» в межах проєкту. Ми змогли успішно завершити проєкт, а далі плануємо спільно розробити програму навчання для наших хірургів на базі Львівського медичного університету імені Данила Галицького. Хочемо, аби саме на Львівщині запрацювала клініка, де б навчали спеціалістів сучасних методів лікування й оперування пацієнтів з травмами, отриманими внаслідок війни. Наприклад, йдеться про лапароскопію. Головною її перевагою є мала травматичність операції і швидка післяопераційна реабілітація пацієнта», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Обладнання закупили в Smart Medical Aid з допомогою благодійників. Автомобілі будуть перефарбовувати, аби максимально замаскувати від ворожих безпілотників.

«Для того, щоб евакуювати пацієнта без свідомості, необхідний ШВЛ-апарат. У цих автомобілях вони можуть працювати з невеликою кількістю кисню. Таке обладнання коштує 10 тисяч фунтів. Обов'язково всередині є монітори пацієнта, які визначають тиск, пульс пораненого, каталка з фіксацією пацієнта, відсмоктувачі. Це обов'язковий набір для карет швидкої допомоги на фронті», – розповіла голова БФ «Smart Medical Aid» Ірина Рибінкіна.

Благодійний фонд Smart Medical Aid займається постачанням обладнання в лікарні, навчаннями та постачанням тактичної медицини, курсами підвищення кваліфікації медиків, евакуацією. Фонд співпрацює з Міністерством охорони здоровʼя та Командуванням Медичних сил ЗСУ. Від початку повномасштабного вторгнення фонд передав 148 карет швидкої допомоги та медичних евакуаційних автівок, наповнених необхідним обладнанням. Закупив 110 тисяч турнікетів САТ та передав їх на фронт в укомплектованих аптечках та медичних рюкзаках, наповнених додатковим обладнанням. Доставив медичне обладнання у 203 лікарні на суму близько 11,5 млн євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності