• Головна
  • Україна
  • Батальйону Нацполіції “Захід” Фонд Козицького передав 20 FPV-дронів

Батальйону Нацполіції “Захід” Фонд Козицького передав 20 FPV-дронів

Батальйону Нацполіції “Захід” Фонд Козицького передав 20 FPV-дронів

На запит зведеного батальйону Національної поліції “Захід” передали 20 FPV-дронів “Вій” разом зі станціями керування на суму понад один мільйон гривень

Фонд Козицького передав 20 FPV-дрони батальйону національної поліції “Захід”. Про це 8 листопада повідомляють на сторінці Благодійного Фонду Козицького.

“Завдяки ексклюзивному партнерству із вітчизняним виробником FPV-дронів з робочою назвою «Вій» Благодійний фонд Козицького на системній основі закуповує та безоплатно передає їх нашим військовим частинам та підрозділам, які входять до складу сил оборони країни”, - йдеться у повідомленні.

На запит зведеного батальйону Національної поліції “Захід” передали 20 FPV-дронів “Вій” разом зі станціями керування на суму понад один мільйон гривень.

Для управління цими БПЛА оператори батальйону пройшли відповідну підготовку.

Цей підрозділ активно виконує бойові завдання в районі воєнних дій.

Один з керівників об'єднаної штурмової бригади Нацполіції “Лють”, Дмитро Міхалець розповів LVIV.MEDIA, що зведений батальйон Національної поліції “Захід” виконував військові завдання з літа 2022 року на різних ділянках сходу України. Бійці батальйону були учасниками Харківської операції, несли службу в Бахмуті, були на обороні разом з іншими військовими підрозділами.

Із травня батальйон перебуває на напрямку Кремінної з іншими військовими бригадами. Завдання батальйону — артрозвідка, аеророзвідка, робота разом з артилерією та робота з FPV-дронами, якими знищують техніку. “Там доволі складна локація, з пагорбами та лісами. Це потребує великої кількості засобів для якісної роботи”, - зазначає Дмитро Міхалець.

Батальйон має чималі успіхи у знищенні ворожої техніки. “Нами були знищені, зокрема, танки Т-90, Т-80, БМП, вантажівки. І це все знищувалося скидами з дронів”, - каже Дмитро Міхалець.

Дмитро Міхалець також зазначив, що Фонд Козицького передавав FPV- дрони і для полку “Цунамі” об'єднаної штурмової бригади Нацполіції “Лють”. Зараз їх використовують в одній з найгарячіших точок на Бахмутському напрямку. Полк проводить штурмові дії, захоплення та оборону позицій, а також вступає в сутички з ворогом в окопах.

“Сподіваємося на подальшу співпрацю з Фондом, бо це дуже важливо та актуально і є ще де застосовувати дрони”, - резюмував Дмитро Міхалець.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності