З головної ялинки у Жовкві вкрали вишиті кульки, які створила дружина військового

Фото: Tvoemisto.tv

Зникло щонайменше шість прикрас

З головної ялинки у Жовкві вкрали щонайменше шість вишитих кульок. Авторські кульки створила місцева майстриня, дружина військовослужбовця, та присвятила їх українським захисникам. Авторка прикрас обіцяє винагороду за будь-яку інформацію про те, де можуть бути вкрадені роботи, повідомив сайт Tvoemisto.tv у середу, 13 грудня.

Першого грудня на головну ялинку в Жовкві вивісили 150 вишитих кульок, які власноруч виготовила Галина Ковальська, місцева майстриня та дружина військовослужбовця 63-ї ОМБр. Два тижні потому стало відомо, що невідомі люди вкрали вишиті прикраси. За словами авторки, зникло щонайменше шість зі 150 кульок.

«Соромно мені за тих, хто вкрав. Лише тиждень минув, як ми прикрасили ялинку, а мінімум 6 кульок вже немає. Спершу я помітила відсутність двох прикрас, а потім – ще більше. Зараз ялинка виглядає так, ніби неприкрашена з одного боку», — розповіла Галина Ковальська.

Правоохоронці дослідили записи з камер відеоспостереження, які знімають площу з ялинкою, проте встановити особи крадіїв не вдалося. Галина просить мешканців міста допомогти їй знайти вкрадені прикраси та обіцяє винагороду за будь-яку інформацію. Кульки є цінними не лише сентиментально, а й матеріально, адже авторка вклала у їх виготовлення близько 100 тис. грн.

Наразі у міській раді Жовкви планують обмежити доступ до ялинки — навколо неї встановлять будівельну сітку. Таким чином там сподіваються унеможливити, або хоча б ускладнити крадіжку тих кульок, які залишилися.

Нагадаємо, 1 грудня, у Жовкві встановили рекорд України за найбільшу кількість вишитих прикрас на ялинці. Тоді на головну ялинку міста повісили 150 авторських вишитих ялинкових кульок. Їх виготовила місцева майстриня Галина Ковальська та присвятила вироби українським захисникам та захисницям. Над виготовленням прикрас Галина працювала цілий рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності