• Головна
  • Україна
  • Головну ялинку країни в Києві знову встановлять за гроші меценатів

Головну ялинку країни в Києві знову встановлять за гроші меценатів

Проєкт Різдвяної ялинки-2023 у Києві, фото ілюстративне Ігоря Добруцького/«Суспільного»

Ялинку встановлять на Софійській площі й відкриють 6 грудня, але гучних святкувань чи ярмарків біля ялинки не буде

Головну ялинку країни цього року, за традицією, встановлять на Софійській площі Києва. Водночас, як і торік, встановлення, відкриття та обслуговування ялинки профінансують меценати, повідомив мер Києва Віталій Кличко з посиланням на рішення Ради оборони столиці від 27 листопада.

«Місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять коштом меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії», — зазначив він.

Кличко додав, що відповідальність за встановлення й обслуговування ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ «ГЛОБАЛ-ДЕКОР». За словами міського голови, масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено.

«Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва», — йдеться у повідомленні Кличка.

Він наголосив, що оскільки цьогоріч Україна відзначатиме Різдво 25 грудня, то встановлювати ялинку будуть раніше, до 6 грудня. Відкриття заплановане на День святого Миколая. Стоятиме головна ялинка на Софійській площі до 10 січня.

Додамо, що торік у більшості обласних центрів через війну головні ялинки вирішили не встановлювати. У Києві ялинку встановили, однак це також зробили за гроші меценатів.

У центрі Львова торік теж встановили ялинку. Проте її оздобили скромніше, ніж зазвичай, зокрема використали прикраси з минулих років. Верхівку цього дерева прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності