У Львові засяяла новорічна ялинка: як вона виглядає

У Львові засяяла новорічна ялинка: як вона виглядає

Дерево має 14 метрів

У Львові в неділю, 18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая «запалили» новорічну ялинку. Цього року її висота становить 14 метрів. Її прикрасили в минулорічну ілюмінацію. 

Ялинку у Львові вже традиційно «запалюють» 18 грудня. Встановили її, як і в усі попередні роки, на проспекті Свободи навпроти Оперного театру. 

У міській раді Львова раніше повідомляли, що ялинку місту передало одне із підприємств.

Її планували зрізати, оскільки дерево росло на теплотрасі.

Прикрасили львівську ялинку в минулорічну ілюмінацію, зменшивши кількість освітлення. 

У Львівській міській раді запевняли, що цьогорічне освітлення новорічного дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1,8-2,3 кВт). У випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть. Дерево буде підсвічуватись лише від 17 до 22 години. Традиційного різдвяного ярмарку у Львові цього року не буде. 

Нагадаємо, цьогоріч думки щодо новорічної ялинки у громадах Львівщини розійшлись.

У Великомостівській громаді цього року не встановлюватимуть та не прикрашатимуть ялинки.

А у Дрогобичі до Новорічних свят встановлять ялинку, але, зважаючи на позицію містян, це зроблять не на центральній площі, де громада прощається із загиблими воїнами, а біля Народного дому імені Івана Франка.

У Бориславі також не встановлюватимуть ялинки на центральній площі міста. Цьогоріч у місті встановлять лише різдвяну шопку та дідух.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності