У Дрогобичі встановили різдвяну шопку та ялинку

У Дрогобичі встановили різдвяну шопку та ялинку

На 18 грудня біля ялинки заплановане дійство до Дня Святого Миколая

У Дрогобичі до Новорічних свят встановили різдвяну шопку на площі Ринок. Також у місті встановлять ялинку, але, зважаючи на позицію містян, це зроблять не на центральній площі, де громада прощається із загиблими воїнами, а біля Народного дому імені Івана Франка.

Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Думку громади вивчали шляхом електронного опитування, в якому взяли участь понад тисяча місцевих жителів. Зокрема, 42% опитаних містян висловили думку, що головну ялинку міста цьогоріч не слід встановлювати на центральній площі та радили підшукати іншу локацію для святкових декорацій. 37% опитаних висловились категорично проти загальноміської новорічної ялинки. Натомість представники церкви заявили, що ялинки будуть встановлювати й у церквах. Тож альтернативним місцем обрали площу біля Народного дому.

Коштів на ялинку не витрачали дерево штучне та було придбане ще кілька років тому. Водночас прикрасять ялинку іграшками ручної роботи. Їх минулого року виконали талановиті діти та учні художньої школи. На іграшках зображені ангели, казкові герої та українська мальовнича природа.

Зазначається, що на 18 грудня біля ялинки заплановане дійство до Дня Святого Миколая. Чудотворець приїде до малечі на фіакрі, поспілкується з дітьми, а також на дітей очікує міні-вистава.

Нагадаємо, у Великомостівській громаді цього року не встановлюватимуть та не прикрашатимуть ялинки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності