• Головна
  • Україна
  • Рух «Чесно» дізнався, скільки грошей на ялинки та новорічні декорації витратили міські ради

Рух «Чесно» дізнався, скільки грошей на ялинки та новорічні декорації витратили міські ради

Витрати міських рад українських міст на новорічні ялинки й декорації різко знизилися, фото ілюстративне

Аналітики спростували фейк про «600 мільйонів на ялинки», який шириться у соцмережах

Цьогоріч міські ради сімнадцяти обласних центрів витратили на новорічні декорації 62 тисячі гривень, повідомив у вівторок, 12 грудня, рух «Чесно» з посиланням на відповіді міськрад на їхні інформаційні запити.

Як нагадали аналітики, соцмережами шириться фейк про 609 млн гривень, які начебто виділили з міських бюджетів на купівлю ялинок та новорічних декорацій. Ця інформація обурила громадськість. Користувачі соцмереж навіть запустили флешмоб «Ми проти ялинки, гроші на ЗСУ». Крім того, у кількох містах пройшли пікети проти витрат бюджетних коштів на новорічні святкування.

Як дізналися аналітики, загалом на придбання ялинок та новорічних декорацій було витрачено 62 тис. гривень із бюджетів у 17 обласних центрах. Для порівняння, у 2021 році на святкові дійства міські ради витратили понад 50 млн грн.

«Частина міст взагалі відмовилися встановлювати головну ялинку. Зокрема Вінниця, Черкаси, Рівне, Житомир, Чернігів, Херсон. У містах, де ялинки були чи будуть встановлені, з міських бюджетів кошти виділялись мінімальні. Зокрема у Чернігові витратили 12 тис. гривень на дві ялинки, а в Миколаєві — майже 50 тис. на послуги з оновлення та придбання світлових декорацій», — наголошується в повідомленні.

Відомо, що більшість міст використали ялинки та декорації минулих років. А в багатьох містах, як-от у Києві чи Львові, ялинки подарували меценати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності