На Львівському форумі обговорювали проблеми порятунку історичних цінностей під час війни

На Львівському форумі обговорювали проблеми порятунку історичних цінностей під час війни

Участь у зібранні взяли дипломати та експерти з України, Польщі, США і країн Балтії

Російські окупанти знищили, пошкодили чи пограбували понад 800 пам’яток культури в Україні. І це лише те, що вже офіційно зафіксували. Про це йшлося на дводенному форумі “Мистецтво перемоги”, який відбувся на Львівщині, повідомив 9 грудня начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Цю тему на зібранні обговорювали дипломати й експерти з України, Польщі, США і країн Балтії, працівники музейних та архівних установ. Учасники форуму ділились сучасними можливостями з оцифрування, захисту, збереження та промоції історико-культурної спадщини. Також наголосили на тому, що міжнародна спільнота засуджує злочини, які росіяни чинять щодо нашої культури.

Наша культура й мистецтво показують українську унікальність й інакшість усьому світові. Тому вкрай важливо відновити те, що можна, і вберегти та оцифрувати те, до чого варвари ще не добралися”, — наголосив Максим Козицький.

Організували Форум в межах проєкту «Культурний Фронт» Міжнародний фонд “Підгорецький замок” за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності