На Львівщині формують новий батальйон протиповітряної оборони сухопутних військ ЗСУ

На Львівщині формують новий батальйон протиповітряної оборони сухопутних військ ЗСУ

Він складатиметься із додаткових 50 мобільних груп

На Львівщині вже працюють 50 мобільних груп для збиття російських дронів, які посилюють роботу Повітряних сил ЗСУ. Окрім того, зараз в області формується новий батальйон протиповітряної оборони сухопутних військ ЗСУ.

Створені мобільні групи вже повністю функціонують та забезпечені усім обладнанням, яке ПвК “Захід” саме і затверджувало. Це — прожектори, прилади нічного бачення, планшети, триноги, турелі і машини. Один комплект без автоматичної зброї й автомобіля коштує близько 500 тис. грн. До того ж на Львівщини формується ще один батальйон протиповітряної оборони.

“На цей момент в області формується ще один батальйон. Він називається “Батальйон протиповітряної оборони сухопутних військ”. Це новостворений батальйон, у нас завдання ще 50 таких мобільних груп створити на базі цього батальйону”, — розповів начальник ЛОВА Максим Козицький під час інтерв’ю LVIV.MEDIA.

Львівська ОВА спільно з IT-кластером в процесі створення 10 мобільних груп з автоматичним наведенням, вловленням цілі й відстеженням цілі, де оператор військовий, натискаючи кнопку, стріляє про цілі, яка ведеться автоматично. У планах також зробити 10 автоматичних турелей. Проте, за словами Козицького, є дефіцит у машинах.

“На цей момент передано 50 машин на ПвК “Захід”, і ми зібрали 24 машини зараз на новостворений батальйон. У нас ще дефіцит 26 машин. Якщо є така змога, звертаюсь до волонтерів з проханням допомогти зібрати ще 26 машин для формування нового батальйону”, — додав Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності