На Львівщині створять 50 мобільних груп для збиття російських дронів

На Львівщині створять 50 мобільних груп для збиття російських дронів

Мобільні групи підсилять Повітряні сили на час зимового періоду

У Львівській області планують створити 50 мобільних груп для збиття російських дронів, адже Повітряні сили потребують підсилення у зимовий період. Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

“На цей момент ми створюємо 50 мобільних груп для збиття шахедів, аби допомогти Повітряному командуванню "Захід" та Теробороні. Треба підсилити їхню спроможність взимку для відбиття атак шахедів”, — сказав очільник Львівської ОВА.

50 мобільних груп планують створити на базі пікапів. За словами Козицького, сили Тероборони і ПвК "Захід" забезпечать групи людьми, а Міноборони дасть кулемети для збиття дронів.

“Ми звернулися до бізнесу з проханням забезпечити встановити турелі, придбати лазерні указки, тепловізори і допоміжне обладнання для підсвічення в темний час доби”, — сказав керівник Львівської ОВА.

Мобільні групи зможуть виїжджати на машинах, швидко міняти позиції для захисту електричної мережі під час осінньо-зимового періоду, а також об’єктів критичної інфраструктури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності