ООН відреагувала на російський удар по гуманітарних складах у Львові

ООН відреагувала на російський удар по гуманітарних складах  у Львові

У пожежі згоріло 300 тонн гуманітарної допомоги

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила сьогоднішній російський удар по Львову, через який вщент вигорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги.

Про це йдеться в її заяві.

“Я найрішучіше засуджую російський удар, унаслідок якого сьогодні вранці було зруйновано склад неурядової організації “Карітас-Спес” у Львові, на заході України. Цей важливий гуманітарний об’єкт, де було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, вигорів вщент”, – зазначила Браун.

Вона підкреслила, що напади на гуманітарні об’єкти посилювалися протягом року і зрештою вплинули на тих, хто страждає від жахливих наслідків війни.

А також зазначила, що гуманітарні працівники, об’єкти та активи захищені міжнародним гуманітарним правом. А улари по них суворо заборонені.

“Міжнародне гуманітарне право – це не вибір, це зобов’язання, яке потрібно дотримуватися”, - резюмувала Браун.

Нагадаємо, у ніч на 19 вересня Львівщина була атакована ударними БпЛА типу «Shahed». Було три потрапляння в комерційний об’єкт. Сталися пожежі.

Внаслідок нічної атаки росіян на Львів загинув 32-річний чоловік.

Речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев розповів, що на складах, куди влучили російські безпілотники, було багато горючого матеріалу. Це ускладнювало гасіння пожежі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності