Обласний бюджет Львівщини на наступний рік зменшиться на 40%

Обласний бюджет Львівщини на наступний рік зменшиться на 40%

Про це заявив Максим Козицький під час брифінгу

У п’ятницю, 24 листопада, під час брифінгу щодо бюджету на наступний рік начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що порівняно з попереднім роком обласний бюджет зменшиться на 40 відсотків. За його словами, розмір обласного бюджету становитиме 6 млрд 168 млн грн.

За словами начальника ЛОВА, порівняно з цьогорічним бюджетом, бюджет на 2024 рік суттєво зменшився. “У 2023 році ми мали 10 млрд з хвостиком, у 2024 — 6 млрд 168 млн грн. Падіння на 40 відсотків, це пов’язано з тим, що тепер ПДФО від військового частин йде в державний бюджет, також зменшені державні субвенції і дотації, зокрема, на освіту”, — заявив Козицький.

1,6 млрд грн будуть спрямовані на обласні програми. Зокрема, найбільше піде на програму “Безпечна Львівщина” — 400 млн грн, ремонт госпіталю ветеранів у Винниках та обласної психіатричної лікарні — 120, 5 млн грн, видатки на медицину складуть 79,5 млн грн. Також передбачені гроші на підтримку ветеранів та учасників АТО.

“Держана програма — Є-Оселя для військовослужбовців для купівлі житла. Ми хочемо спрямувати 15 млн на компенсацію відсотків за отриманими кредитами, для того, щоб здешевити цю програму для військовослужбовців”, — сказав Козицький.

За словами начальника ЛОВА, наступного року основний акцент буде спрямований на допомогу військовослужбовцям та їх родинам, якісні медичні послуги та реабілітацію.

“Наступного року ми відмовляємось від усіх непріоритетних видатків, відмовляємось від квітів і сувенірів, конкурсів та премій у різних галузях. Закликаю громади Львівщини при прийнятті місцевих бюджетів визначити аналогічні пріоритети”, — додав він.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності