У Львівській ОВА створять групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів

У Львівській ОВА створять групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів

Зокрема перевірятимуть закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування

У Львівській військовій адміністрації створять робочу групу, яка контролюватиме використання коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Формуватимуть її з представників ОВА, СБУ, БЕБ та НАБУ. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Зокрема перевірятимуть закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування, їхні структурні підрозділи та підпорядковані комунальні підприємства. Не омине ця процедура і районні військові адміністрації та структурні підрозділи ОВА. Наразі готується розпорядження начальника Львівської ОВА Максима Козицького про затвердження положення про робочу групу. Перше засідання групи має відбутись наступного тижня.

Раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький дав доручення громадам області проаналізувати за пріоритетністю оголошені та заплановані на 2023 рік закупівлі. 22 заплановані закупівлі скасували. Зокрема, 38 млн гривень, які були призначені для спортивної інфраструктури, скерували на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки.Зазначається, що більшість громад визначили свої цьогорічні закупівлі пріоритетними та необхідними для належного функціонування громад у період воєнного стану. Якщо виявлять закупівлі з низьким ступенем пріоритетності, то вони погодились розглянути можливість їх скасувати. Інформацію щодо аналізу пріоритетності закупівель не надали Глинянська та Солонківська громади Львівського району. Водночас замовники зауважують, що на законодавчому рівні відсутнє визначення пріоритетності закупівель. Усвоїй роботі для визначення пріоритетів вони керуються Постановою КМУ «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» №590 від 09.06.2021 року. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності