Львівська обласна рада обмежила непершочергові видатки бюджету

Львівська обласна рада обмежила непершочергові видатки бюджету

За рішення одностайно проголосували 60 депутатів

У вівторок, 14 листопада, Львівська обласна рада одностайно обмежила непершочергові видатки обласного бюджету і на 2023-2024 роки скерувала їх на потреби Збройних сил України та інших військових формувань. За таке рішення проголосували 60 депутатів, які зібралися на позачергову сесію. Окрім того, проєкт бюджету 2024 року затверджуватимуть на сесії, а не в ЛОВА.

Згідно з рішенням, пріоритетними вважаються видатки обласного бюджету, спрямовані на фінансування та підтримку ЗСУ, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій і збройної агресії, проєктування, будівництво, ремонт сховищ, протирадіаційних укриттів, споруд подвійного призначення, фінансування бюджетників, об’єктів критичної інфраструктури і соціально-культурну сферу тощо.

До слова, окремим пунктом депутати обласної ради доручили начальнику Львівської ОВА Максиму Козицькому подати проєкт обласного бюджету на 2024 рік на розгляд сесії обласної ради.

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик у коментарі LVIV.MEDIA наголосив, що затвердження бюджету області, відповідно до постанови Кабміну, і надалі залишається у компетенцій обласної військової адміністрації. Втім, у Львівській ОВА спершу хочуть побачити кінцевий документ, прийняти депутатами обласної ради. "Треба побачити саме рішення, можливо воно абсолютно не суперечить постанові Кабміну, яка є чинною на даний момент. Але сьогодні при прийнятті рішення про підтримку Збройних сил і бюджетного планування 2024 року була величезна кількість правок, які, на мою думку, суперечать одні одній. Тому треба побачити саме кінцевий документ, який був сьогодні проголосований, згідно зі стенограмою. Ми дивимось кінцевий варіант документа, дивимось відповідність його законам і підзаконним нормативно правовим актам і від того приймаємо кінцеве процесуальне рішення", — сказав Андрій Годик.

Нагадаємо, це не перша спроба депутатів обласного законодавчого органу обмежити видатки, які не є нагальними. Востаннє цю тему підіймали на сесії обласної ради 26 жовтня, тоді депутатам не вистачило кворуму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності