Троє місцевих мешканців зірвали та хотіли підпалити прапор України біля школи у Бориславі

Троє місцевих мешканців зірвали та хотіли підпалити прапор України біля школи у Бориславі

Зловмисників зафіксували камери спостереження, поліція вже встановила їхні особи

Троє місцевих мешканців зняли український прапор, який висів на флагштоці у подвір’ї Бориславської школи №7. На відео з камер спостереження видно як зловмисники намагалися порвати прапор, а потім підпалити. Відео з камер спостереження оприлюднив директор школи Микола Когут у Facebook.

Випадок трапився пізно ввечері суботи, 4 листопада, близько 23:00. Двоє жінок та чоловік прийшли у подвір’я Бориславської школи №7. Там вони зняли флагштоку український прапор та кинули на землю. Пізніше зловмисники намагалися порвати стяг та підпалити його. Їх зафіксували камери спостереження.

Posted by Микола Когут on Wednesday, November 15, 2023

«Дуже неприємно писати про такі речі, але напевно потрібно. Бо коли дивишся як пресують за українську мову, тоді й розумієш, що ми далі в небезпеці», — написав Микола Когут.

Як повідомили у пресслужбі поліції журналістам LVIV.MEDIA, завдяки записам з камер спостереження зловмисників вдалося розшукати. Ними виявилися троє мешканців Борислава — дві 30-річні жінки та 27-річний чоловік. Усіх їх затримали та відкрили щодо них кримінальне провадження за статтею про наругу над державними символами. Прапор у зловмисників вилучили, попри їхні старання він залишився неушкодженим.

Наразі триває досудове розслідування. За спроби знищення державного символу мешканцям Борислава може загрожувати від шести місяців арешту до трьох років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності