У 2023 році Львівська ОВА спрямувала на потреби, спричинені війною, понад один млрд грн

У 2023 році Львівська ОВА спрямувала на потреби, спричинені війною, понад один млрд грн

Ці кошти пішли на лікування захисників, підвищення безпеки й обороноздатності регіону, а також на підтримку ВПО

На капітальні видатки та реалізацію обласних цільових програм у 2023 році Львівська ОВА передбачила 3,5 млрд грн. З цих коштів понад 1 млрд 100 млн грн або 31,5% пішли на потреби, спричинені війною. Йдеться про безпеку й обороноздатність, лікування і реабілітацію захисників, ремонт госпіталів, підтримку ВПО тощо. Про це повідомили у Львівській ОВА в четвер, 19 жовтня.

Цьогоріч на потреби, спричинені війною, Львівська ОВА спрямувала 1 млрд 104 млн грн, а саме:

  • 430 млн грн на безпеку та обороноздатність (ремонт спеціалізованих військових навчальних закладів, облаштування кабінетів «Захист України», ліквідацію наслідків війни, інноваційні проєкти подвійного та військового призначення, а також на створення адміністративного центру Нацполіції);
  • 323 млн грн на підтримку Захисників України, лікування та реабілітацію постраждалих від війни (ремонт госпіталів, реабілітацію і лікування постраждалих від війни та їх дітей, підтримку стартап-проєктів ветеранів);
  • 346,6 млн грн на підтримку ВПО (забезпечення людей житлом, ремонт закладів соцзахисту, часткову компенсацію за розміщення ВПО, оздоровлення дітей тощо).

Решту коштів із 3,5 млрд грн цьогоріч спрямували на забезпечення підтримки критично важливих сфер життєдіяльності. На комплексну програму охорони здоров’я пішло 1 млрд 9 млн грн — за ці кошти купували медикаменти, лікували важкохворих людей та утримували медичні установи.

Майже 61 млн грн передбачили на соціальну підтримку осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, за 9 млн грн придбали житло для дітей-сиріт. Понад 78 млн грн пішли на будівництво та реконструкцію очисних споруд і каналізаційних мереж. Ще 80 млн грн витратили на підтримку бізнесу в умовах війни.

Нагадаємо, у Львівській ОВА створили робочу групу, яка контролюватиме належне використання бюджетних коштів. У п’ятницю, 20 жовтня, у Львівській ОВА відбудеться перше засідання цієї групи. «На ньому плануємо заслухати представників ТГ, районних адміністрацій, керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів ТГ й адміністрацій. Робоча група збиратиметься щотижня, а її діяльність буде прозорою та публічною», – наголосив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності