У Червонограді судили чоловіка, який заборгував понад 540 тис. грн аліментів

гроші

Батько дитини ухилявся від сплати аліментів

Червоноградський районний суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який заборгував понад 549 тис. грн аліментів на утримання дитини.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зазначається, що згідно з рішенням Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області від 13.11.2009 року, чоловік повинен був сплачувати на утримання неповнолітньої дитини ½ зі всіх видів заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму дитини.

Втім батько дитини ухилявся від сплати коштів на утримання дитини, без поважних причин офіційно не працював та не вживав заходів щодо свого працевлаштування на постійну чи тимчасову роботу.

Так, лише з 15.02.2019 до 05.07.2023 року чоловік не сплатив та у нього виникла заборгованість у розмірі 302,9 тис. грн. При цьому загальна заборгованість становить 549 тис. грн.

Обираючи покарання суд врахував, що обвинувачений є людиною молодого віку, без судимості та на диспансерному обліку у лікарів психіатра та нарколога не знаходиться.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним в ухиленні від сплати аліментів на утримання дітей. Йому призначили  80 годин громадських робіт.

Нагадаємо, раніше у Львові суд виніс вирок чоловіку, який заборгував 190 тис. гривень аліментів. Йому призначили 2 місяці арешту. Чоловік повинен був сплачувати частину свого доходу на утримання сина починаючи з липня 2014 року. Однак знаходячись у Львові він ухилявся від сплати аліментів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності