У Львові судили чоловіка, який заборгував понад 150 тис. гривень аліментів

суд
Фото: Freepik

Батько дітей офіційно не працевлаштовувався та приховував дохід від підробітків

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який не сплачував аліментів на утримання неповнолітніх дітей.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Чоловік повинен сплачувати на користь колишньої дружини аліменти у розмірі ½ усіх доходів, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на утримання трьох неповнолітніх спільних дітей.

Однак обвинувачений ухилявся від сплати аліментів. Зокрема, він не звертався за сприянням у працевлаштуванні у центр зайнятості, не перебував на обліку як безробітний, не працевлаштовувався офіційно та приховував доходи від нерегулярних підробітків.

Таким чином чоловік заборгував по сплаті аліментів на утримання дітей впродовж 14 квітня 2020 року до 31 серпня 2022 року 156 тис. 572 гривні. У суді батько дітей свою вину у скоєному визнав повністю.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним в ухиленні від сплати аліментів та призначив покарання у виді 100 годин громадських робіт.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість заборгованостей зросла на 615 тисяч або на 8%. Найменш малочисельною залишається категорія боргів по аліментах — 2,5% від загальної кількості заборгованостей. Втім від початку повномасштабної війни кількість боргів по аліментах зросла на 5%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності