• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині триває експеримент зі складання іспитів на посвідчення водія: все менше кандидатів отримують права

На Львівщині триває експеримент зі складання іспитів на посвідчення водія: все менше кандидатів отримують права

На Львівщині триває експеримент зі складання іспитів на посвідчення водія: все менше кандидатів отримують права

Успішність складання практичного іспиту з першого разу — 44%

У чотирьох областях України, в тому числі на Львівщині, триває пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС. 

Про це йдеться на сторінці Головного сервісного центру МВС України

На меті проєкту запровадження сучасних систем відео та аудіо фіксації усіх процесів під час складання іспитів, забезпечення достатньої кількості транспортних засобів для кандидатів у водії та створення зручної системи попереднього запису на іспити.

За перший місяць пілотного проєкту у Львівській області кандидати у водії 3202 рази складали теоретичні іспити та 3981 раз складали практичний іспит.

Загальна успішність складання теоретичного іспиту становить 38,9%. Загалом спостерігаємо тенденцію до зниження кількості успішного складання теоретичного іспиту протягом останніх місяців: у травні – 50,64%, квітні – 61,85%, березні — 64,74%.

Успішність складання практичного іспиту з першого разу — 44%, що становить 1760 осіб.

Загалом з моменту запровадження пілотного проєкту з прозорих іспитів 1378 осіб успішно склали теоретичний іспит та 2023 особи успішно склали практичний іспит на категорію В.

Додамо, кандидати у водії можуть онлайн оформити талон попереднього запису на практичний іспит за допомогою функціоналу Е-ЗАПИС.  Не потрібно відвідувати сервісний центр двічі, спочатку для отримання талона через термінал, а потім для складання практичного іспиту – все можна зробити за один візит.

Зазначимо, у нашому регіоні екзаменаційна діяльність сервісних центрів МВС оптимізована. Частина сервісних центрів надає повний спектр послуг, в той час, як інші сервісні центри МВС більше не приймають теоретичних та практичних іспитів.

Послуги з екзаменації на право керування транспортними засобами надають такі підрозділи:

  • ТСЦ №4641 у місті Львів;
  • ТСЦ №4643 у с. Червоне;
  • ТСЦ №4645 у місті Стрий;
  • ТСЦ №4646 у місті Червоноград;
  • ТСЦ №4649 у с. Зимна Вода.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Facebook. Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація на сайті.

Нагадаємо, у МВС розповіли, які переваги з’явилися в охочих скласти іспит для отримання посвідчення водія. Авто для складання іспиту на отримання посвідчення водія планують обладнати аж чотирма відеокамерами. Вони фіксуватимуть кожен рух екзаменатора та майбутнього водія. У 2022 році адміністраторами сервісних центрів МВС на Львівщині було виявлено 4 підроблені посвідчення водія. Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів керівник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Семчишин. Повне інтерв’ю читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності