Реставрація храму та нове вуличне освітлення: Максим Козицький розповів про головне за добу

Очільник Львівської ОВА розповів про головне за 27 травня

Очільник Львівської ОВА розповів про головне за 27 травня

На реставрацію церкви святого Архистратига Михаїла у селі Ісаї на Самбірщині цьогоріч з обласного бюджету виділили 3,6 млн грн. Ще 1 млн грн виділили на реставрацію стінопису цієї церкви. Зведений у традиційному бойківському стилі, храм є пам’яткою архітектури національного значення.

Про це Максим Козицький написав у своєму Telegram-каналі.

Нове вуличне освітлення увімкнули ще у чотирьох населених пунктах Яворівської громади. Це нові електромережі по вулиці Шевченка у Черчику, Сонячній у Руді Краковецькій, Зависокій у Зарубанах та Центральній у Дацьках. Загалом протяжність понад 5 тисяч метрів. На черзі ввімкнення вуличного освітлення у Щеплотах, Залужжі та Іваниках.

У ніч проти 28 травня Росія випустила по Україні 54 дрони-камікадзе. Ця атака стала наймасштабнішою. Львівщину загроза оминула.

Колектив та мешканці Грушківського соціального закладу взяли участь у ярмарку у Винниках, який організував Історико-краєзнавчий музей, щоб зібрати гроші на дрон для наших оборонців. Серед учасниць від Грушківського закладу – дівчата зі Слов’янська, яких евакуювали на Львівщину після початку повномасштабного вторгнення.

У Миколаївській громаді молодь зібрала понад 110 тисяч для ЗСУ. Учні та дирекція Миколаївської ЗЗСО І – ІІІ ступенів № 1 ініціювали створення Форуму «Ідей(Єд)ність».

Сьогодні День міста відзначають Золочів, Сокаль та Новий Розділ.

Нагадаємо, голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головне на Львівщині за 26 травня. Йшлося про відкриття «Палат Ветерана» та декомунізація громад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності