Повітряна тривога та мобільний центр крові: Максим Козицький розповів про головні новини доби

Повітряна тривога та мобільний центр крові: Максим Козицький розповів про головні новини доби

Львівщина першою в Україні запровадила короткотермінові курси для навчання дорослих у закладах профтехосвіти

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 25 травня о 01:27. Була загроза повітряного удару безпілотниками. Львівщину атакували 10 «шахедів».

Про це у своєму щоденному звіті написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Усіх їх збили воїни ПвК «Захід». Загалом на території України сили ППО збили усі 36 дронів-камікадзе, які запустив ворог.

Львівщина першою в Україні запровадила короткотермінові курси для навчання дорослих у закладах профтехосвіти.

Ще чотири пам’ятники радянської пропаганди декомунізували у Львівській області – на Стрийщині у селах Бережниця, Млиниська та Вільхівці, а також у Самборі.

На Львівщині почав роботу мобільний центр крові. Це мобільна лабораторія, яка дозволяє медикам бути ближчими до людей, які мають намір здати кров, а також до тих, хто її потребує.

Відбулось перше за час повномасштабного вторгнення онлайн-засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування та осіб з їхнього числа у Львівській області. Члени Комісії розглянули 6 пропозицій від громад Львівської області.

З обласного бюджету виділили понад 600 тисяч гривень на допомогу ветеранам УПА.

15 закладів соціальної сфери на Львівщині покращуватимуть роботу за методом OKR.

Вихованець Червоноградської ДЮСШ №2 Станіслав Олійник став чемпіоном V Гімназіади України з легкої атлетики з бігу на 110 метрів з бар'єрами.

Кам’янка-Бузька громада уклала Меморандум про співпрацю з містом Супрасль у Польщі. Документ передбачає партнерство в реалізації інфраструктурних проєктів в обох громадах та залучення додаткових зовнішніх фінансових інвестицій.

Пустомитівська територіальна громада підписала договір про співробітництво з гміною Юзефув-над-Віслою, щоб спільно подаватися на проєкти, які фінансують за кошти Європейського Союзу та інших міжнародних організацій, а також співпрацювати у напрямах освіти, культурних обмінів, соціального забезпечення, екології, безпеки та інших ініціатив.

Самбірська районна військова адміністрація та Самбірський фаховий коледж економіки та інформації технологій втілюватимуть спільні заходи, проєкти, семінари й конференції. Таку співпрацю закріпили в межах Меморандуму.

У Підберізцях провели благодійний захід «Родинне свято». Для земляків, які захищають нашу державу, зібрали понад 30 тисяч гривень.

Також відбувся концерт Бродівської школи естетичного виховання, на якому зібрали понад 9 тисяч гривень на придбання дрона для бродівчанина Тараса Ковальчука, який обороняє Україну у складі 125 окремої бригади Сил територіальної оборони.

Нагадаємо, Козицький розповів про три основні речі, які інтенсифікують видобуток газу та нафти на заході України. Говорячи про інтенсифікацію видобутку, Козицький зазначив, що світ біжить вперед, тому перш за все необхідно дати освіту людям, які зможуть працювати в сервісних компаніях, залучити технології та звичайно — менеджмент.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності