• Головна
  • Новини Львівщини
  • Загроза ракетного удару та розвиток молодіжних центрів: Максим Козицький розповів про головне за добу

Загроза ракетного удару та розвиток молодіжних центрів: Максим Козицький розповів про головне за добу

Фото - ФБ Максис Козицький

У Самборі відкрили аптеку-музей «Під зіркою»

У Львівській області вночі 26 травня лунали сирени. Була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації зі сторони Каспійського моря.

Про це у своєму щоденному звіті написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За словами Козицького, на Львівщині небезпека не справдилась.

Також відомо, що 16 громад Львівської області отримають до 10 тисяч євро на облаштування та розвиток молодіжних центрів. Вони перемогли у конкурсі «Розвиток мережі молодіжних центрів».

На Львівщині визначили лауреатів премії для науковців. Цього року обласні премії для працівників наукових установ та закладів вищої освіти призначили 171 науковцю.

Стрийська швейна фабрика пошила п’ять тисяч флісок за зразком шведської армії пошила та передала на фронт. Зазначається, що це була ініціатива шведського волонтера Йонаса фон Матерна, який від початку повномасштабної війни допомагає українцям.

За словами голови ОВА, Денис Кривенко отримав протези в клініці Superhumans Center. Чоловік після 24 лютого вивіз свою маму та молодших брата і сестру з Кропивницького у безпечне місце, а сам пішов у військкомат. Захищав нашу державу у лавах 57 мотопіхотної бригади. 3 січня разом з побратимами утримував від ворога дорогу на Бахмут. Внаслідок поранення втратив обидві ноги та руку.

У Самборі відкрили аптеку-музей «Під зіркою». У двох залах відтворили класичну аптеку XIX-XX ст. та кімнату знахарки. Експозиція нараховує понад 800 унікальних експонатів.

На Львівщині організували масштабний молодіжний проєкт «Модель Європейського Парламенту 2023», щоб покращити навички молоді у сфері дипломатії та підвищити рівень компетенції. Учасники проєкту взяли участь в онлайн-сесіях про відносини ЄС та України, роботу інституцій Європейського Союзу та можливості, які вони надають.

Нагадаємо, у четвер, 25 травня, до Львівщини прибули з візитом військові аташе та їхні заступники з 13 держав-союзників України, а також представника ЄС.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності