Шукали всією батареєю: на Львівщині покарали військового, який загубив автомат

Спочатку солдат шукав загублену зброю самостійно, а пізніше разом із сержантом та цілою батареєю

Жовківський районний суд Львівської області виніс вирок солдату, який загубив автомат на вокзалі.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №444/1273/23.

Перебуваючи на залізничній станції навантаження «Добросин» наприкінці червня 2022-го, готуючись до особистого нічного відпочинку, залишив без відповідного нагляду закріплений за ним автомат АКСУ-74 та загубив його.

У судовому засіданні військовослужбовець свою вину визнав та щиро розкаявся. Він пояснив, що здав наряд та сперся до дерева, у той час автомат лежав біля нього. Коли він прокинувся, то побачив, що автомата немає.

Спочатку солдат шукав загублену зброю самостійно, а пізніше разом із сержантом та цілою батареєю. Далі його забрали до Львова, пошуки автомата продовжили, однак його не знайшли. Також він зазначив, що з нього стягують гроші за автомат.

Дії обвинуваченого кваліфікували як втрату ввіреної для службового користування зброї, внаслідок порушення правил її зберігання в умовах воєнного стану.

Так, суд визнав чоловіка винним у скоєному та призначив покарання у виді 2-х років позбавлення волі. Однак його звільнили від відбування покарання призначивши 1 рік випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше звільнив від відбування покарання військового, який загубив на Головному залізничному вокзалі Львова автомат Калашникова. Військовий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після прибуття на залізничний вокзал до станції «Львів», залишив без нагляду автомат АКС-47. Зброю найшов інший пасажир потягу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності