У Львові покарали військового, який залишив частину, щоб помиритися з дружиною

Чоловік був відсутній на службі два роки

Франківський районний суд м. Львова призначив військовому 6 місяців арешту за те, що чоловік покинув військову частину.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №465/4346/22.

Встановлено, що чоловік є солдатом служить за контрактом. 6 липня 2020 року він покинув військову частину та ухилявся від несення військової служби до 2 серпня 2022 року.

У судовому засіданні чоловік пояснив, що він покинув військову частину і поїхав додому, щоб помиритися з дружиною, з якою він посварився. Втім, у нього не вийшло порозумітися з дружиною і вони розлучилися.

Надалі він не повернувся до військової частини, та залишився вдома. Про своє місцезнаходження безпосередніх командирів до відома не ставив, дозволу залишити військову частину не просив.

Через два роки, 2 серпня 2022 року, він зрозумів протиправність своїх дій та добровільно з’явився до слідчого. Чоловік про вчинене шкодує, розуміє, що зробив неправильно у скоєному розкаявся та просив суворо не карати.

Суд врахував те, що чоловік має позитивну характеристику за місцем проживання, наявність статусу учасника бойових дій та учать в проведенні АТО у 2014-2015 роках та малолітню дитину. Також він висловив бажання продовжувати військову службу.

Суд вирішив визнати чоловіка винним у залишенні військової частини та призначив покарання у виді арешту строком на 6 місяців. Покарання чоловік буде відбувати у гауптвахті.

Нагадаємо, раніше на Львівщині покарали військового, який залишив частину, адже у його дім влучила ракета. Чоловік сказав, що був змушений їхати, щоб рятувати майно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності