На Львівщині судитимуть двох киян, які намагалися втекти від мобілізації за кордон

На Львівщині судитимуть двох киян, які намагалися втекти від мобілізації за кордон

Чоловікам загрожує до двох років обмеження волі

40-річний киянин підробив офіційні документи та проставив підписи посадових осіб, щоб отримати право на виїзд за кордон на період дії правового режиму воєнного стану.

Про це пишуть на сторінці поліції Львівської області

Підроблені документи чоловік надав у пункті пропуску «Грушів-Будомєж».

Окрім того стало відомо, що інший, 32-річний житель Києва виготовив підроблений документ про народження третьої дитини та пред’явив його в пункті пропуску «Краківець», щоб отримати право виїзду за кордон як особі, на утриманні якої перебуває троє і більше дітей віком до 18 років.

Дізнавачі територіального підрозділу поліції повідомили обом чоловікам про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.

Додамо, що усього за період дії правового режиму воєнного стану дізнавачі поліції Львівщини відкрили 1454 кримінальні провадження за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби.

Про підозру повідомили 1029 особам. У 558 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, на Львівщині судитимуть чоловіка, який зарізав товариша по чарці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності