• Головна
  • Новини Львівщини
  • Сім’я загиблих «азовців» зі Львівщини та машини швидкої допомоги для ЗСУ: Козицький про головне в області за добу

Сім’я загиблих «азовців» зі Львівщини та машини швидкої допомоги для ЗСУ: Козицький про головне в області за добу

Сім’я загиблих «азовців» зі Львівщини та машини швидкої допомоги для ЗСУ: Козицький про головне в області за добу

Вже протягом двох діб на Львівщині не виникало загрози ракетних ударів

Очільник області Максим Козицький підсумував ключові події, що сталися у Львівській області за минулу добу.

Про це він повідомив у Telegram.

Голова Львівської ОВА вшанував пам’ять сім’ї зі Львівщини, яка загинула на заводі «Азовсталь». За його словами, Наталія Луговська з Червонограда була психологинею у полку «А3OB». У 2018 році загинув на війні її син Юрій. Захищав Україну також зять Наталії Олексій Ластович. Він загинув у Маріуполі на «Азовсталі» 21 квітня 2022 року. У травні на заводі «Азовсталь» загинула Наталія Луговська.

Водночас область продовжує підтримувати наших захисників. Із Дрогобиччини відправили 4 «швидкі» на фронт для спецпризначенців ЗСУ, Національної гвардії та ДСНС. Автівки обладнані всім необхідним, щоб надавати медичну допомогу цивільному населенню та евакуювати поранених військових.

До Перемишля зі Львівської області вирушили 1229 осіб. Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 28 людей. Люди похилого віку з числа ВПО, які знайшли прихисток у Старосамбірській громаді, отримали гуманітарну допомогу від представництва Help Age International. Благодійна організація передала засоби гігієни, а також палиці для ходіння, милиці та інші засоби для реабілітації.

Також фахівці департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА розповіли аграріям Стрийщини про можливості залучення фінансів із бюджетів усіх рівнів та міжнародних проєктів технічної допомоги.

На Стрийщині відбулася «Молодіжна екомайстерня» за участі представників молодіжної ради та учнівського парламенту Славської громади й екоактивістів. Під час цього присутні обговорили екологічні рішення, зокрема виготовлення свічок із переробленого скла, реставрацію старих меблів, контейнери для роздільного сортування сміття та екопатруль. Запланували напрацювати екологічні проєкти для збереження природи.

У Червонограді пройшов Турнір Честі зі змішаних бойових мистецтв пам'яті родини Луговських та воїнів, які загинули за волю України.

Нагадаємо, львівська область розробляє одну з перших стратегій агломерації в Україні. Вже почали роботу над розвитком мережі велосипедних маршрутів, завдяки яким львів’яни зможуть частіше відвідувати цікаві місця в навколишніх громадах. Також незабаром буде представлена культурна мапа Львівської агломерації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності