На Львівщині стартувала посівна кампанія: що встигли посіяти

посівна

На Львівщині вже посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку

На Львівщині розпочали посів ярих сільськогосподарських культур урожаю 2023. Прогнозована площа посіву становитиме 745,8 тис. га, що на 0,7 га більше ніж торік.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Сільськогосподарські підприємства планують посіяти 57% площ або 424,9 тис. га. Господарське населення посіє 43% площ, а саме 320,9 тис. га.

«Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву вцілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року», - зазначає Людмила Гончаренко, заступник директора департаменту АПР.

Зазначається, що на Львівщині весняно-польові роботи почалися ще у лютому з підживлення озимих культур, яких за всіма категоріями господарств під цьогорічний урожай посіяно на площі 222,6 тис. га. Також в області підготовлювали ґрунт до посіву ярих культур.

Цього тижні на Львівщині розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області. Так станом на 24 березня посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку.

Нагадаємо, в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» для аграріїв продовжили строк отримання фінансової підтримки для посівної кампанії. Так, фінансову підтримку продовжили надавати с/г товаровиробникам, які отримали кредити на посівну кампанію у 2022 році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності