На Львівщині чоловік на 7 років сяде у тюрму за розбійний напад

тюрма

Він прослідкував за потерпілим до будинку, після чого напав та обікрав

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області виніс вирок зловмиснику, який побив та пограбував чоловіка.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №442/5283/21.

Інцидент стався ще у травні 2021 року, втім вирок обвинуваченому винесли лише 21 лютого 2023-го. Встановлено, що грабіжник прослідкував за потерпілим з м. Дрогобич до с. Нагуєвичі, незаконно проникнув у подвір’я останнього де вчинив розбійний напад.

За словами потерпілого, у Дрогобичі він зняв кошти з банківської картки, сходив у магазин, а надалі на автобусну станцію де до нього підійшов обвинувачений. Останній попросив у чоловіка телефон, щоб передзвонити, позаяк в нього вмирає дружина. Однак потерпілий відповів, що телефону немає і пішов до автобуса.

Зловмисник сів в автобус разом із потерпілим. Прослідкувавши за чоловіком, він проникнув за ним на територію його подвір’я, вдів маску  і вдарив потерпілого каменем по голові.

Далі між чоловіками почалася боротьба, у якій зловмисник викрав з кишені потерпілого 5,6 тис. гривень. Зловмисник втік після того, як на крики потерпілого прийшли сусіди.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково та повідомив, що побачив у Дрогобичі потерпілого і пішов за ним. Він сів з чоловіком в один автобус, вийшов на одній зупинці та пішов вслід за ним. Біля будинку потерпілого він попросив дати йому напитися води, але йому відмовили. Тоді він вирішив вирвати у чоловіка пакет, адже думав, що там є гроші. За словами зловмисника, він не бив чоловіка, а гроші, які той вкрав, самі випали з кишені.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши покази свідків, суд вирішив визнати чоловіка винним у розбій, поєднаний з проникненням у житло. Йому призначили 7 років позбавлення волі.  

Нагадаємо, у Львові покарали чоловіка, який викрав у військового телефон та перевів з його банківської картки на свій рахунок 150 тис. гривень. Кошти зловмисник витратив на власні потреби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності