Дзюдоїсти зі Львівщини за рік вибороли 10 медалей на національних змаганнях

Дзюдоїсти зі Львівщини за рік вибороли 10 медалей на національних змаганнях

Переможців дорослих змагань відзначили грошовими винагородами

На трьох чемпіонатах України у 2022 році спортсмени зі Львівщини вибороли 9 особистих та командну нагороди.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Так, чемпіонами України серед юніорів стали Микола Грибик та Нікіта Берегульський, а серед кадетів — Максим Луцик. «Срібло» серед юніорок виборола Ольга Цімко. Вона також стала бронзовою призеркою серед дорослих. Бронзовими призерами також стали Андрій Камінський та Данило Грабовецький серед кадетів, Артем Гричан серед юніорів та Микола Грибик серед дорослих. Серед юніорів та юніорок збірна області здобула 3-тє загальнокомандне місце на чемпіонаті України. 

Зазначимо, що переможців дорослого чемпіонату відзначили грошовими винагородами, які виплачують у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини.

Крім того, дзюдоїсти області успішно виступили на міжнародних змаганнях. Зокрема, у складі національної збірної України на чемпіонаті світу серед ветеранів львів‘янин Ігор Книш виборов 3-тє місце. Також бронзові медалі здобули Ілля Кравчук та Данило Федорик на Кубку Європи серед кадетів.

Додамо, що опанувати дзюдо на Львівщині можна у 13 спортивних школах: у Бориславі, Новояворівську, Перемишлянах, Давидові, Золочеві, Миколаєві, Жовкві, Червонограді, у львівських спортивних школах «Олімпія», імені Оббаріуса, імені Білого. Також можна опанувати цей вид спорту у Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі «Веслярик» та Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №2. Крім того, на початку 2022 року відділення дзюдо відкрили у Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності.

Нагадаємо, минулого тижня на Львівщині відзначили найкращих спортсменів області цього року та їх тренерів. Їм вручили подарунки та погасили тематичні конверти й марки. Натомість у четвер, 29 грудня, у Львові нагородили найкращих спортсменів, тренерів, спортивні федерації та директорів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста за підсумками 2022 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності