На Львівщині стартував чемпіонат України з біатлону: перші результати та розклад змагань

На Львівщині стартував чемпіонат України з біатлону: перші результати та розклад змагань

За нагороди змагаються 90 спортсменів, які представляють 8 областей України

У Західному реабілітаційно-спортивному центрі на Турківщині, що у Львівській області, стартував чемпіонат України з біатлону.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Львівщину на національній першості представляють 7 спортсменів: Юлія Городна, Олена Городна, Вікторія Ясенич, Юліана Тейкало, Віолетта Лиманська, Тарас Бардадин та Олександр Рябенко. Усі вони тренуються у Львівському обласному центрі олімпійської підготовки із зимових видів спорту, що у місті Новояворівськ.

Зазначимо, що у четвер, 22 грудня, на змаганнях визначили переможців зі спринту. Чоловіки долали 10 кілометрів, а жінки – 7,5 км. У чоловіків спринтерську гонку виграв Антон Дудченко. Другим фінішував Богдан Цимбал, а Артем Тищенко завершив гонку на третьому місці. Водночас у жінок медалі у спринті вибороли біатлоністки з основи збірної України. Анастасія Меркушина стала першою, Олена Білосюк на фініш прийшла з відставанням у п'ять секунд від переможниці. А замкнула першу трійку Дар'я Блашко.

Натомість у п’ятницю, 23 грудня, чемпіонів визначали у гонці переслідування. Першими на старт вийшли чоловіки. Перемогу у перс’юті у підсумку святкував уродженець Руслан Ткаленко. «Срібло» здобув Денис Насико. У жінок «золото» виборола Анна Кривонос.

Вже у неділю, 25 грудня, найкращих визначать в одиночній змішаній естафеті, а 26 – в естафеті.

Додамо, за підсумками чемпіонату буде остаточно сформовано команду для участі у січневих етапах Кубка світу та Кубка IBU.

Нагадаємо, у фінському місті Вуокатті пройшов етап Кубка світу з лижних перегонів та біатлону. Уродженець Сколівщини Василь Кравчук виборов друге місце на дистанції 12,5 км з біатлону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності