Біатлонне стрільбище на Львівщині відремонтують

Біатлонне стрільбище на Львівщині відремонтують

Ремонт планують завершити ще цього року

У Новояворівській громаді на Львівщині відремонтують біалтонне стрільбище.

Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Проєкт реалізовуватимуть за рахунок співфінансування обласного та місцевого бюджетів – 60% і 40% відповідно. Зі свого боку область виділяє 11 млн гривень.

"У вартість проєкту входить реконструкція — практично відбудова, бо там все зруйновано, три кола (дистанції на 400 м, 1 км та 2 км), асфальтобетонне облаштування лижероллерних доріжок, окремо —біатлонне стрільбище, а також освітлення, водовідведення, водозабір тощо. Буде ще невелике коригування експертизи", — пояснює Роман Хім’як.

За його словами, ця реконструкція спортивна складова, тобто капітальний ремонт біатлонного стрільбища на 12 вогневих установок та лижероллерних трас. Стрільбище призначене для біатлоністів, дорослих, юнаків, а лижероллерна траса, з використанням спеціальних ковзанів та лиж, не лише для представників біатлонного спорту, а й веслувальників, борців, тобто практично для всіх видів спорту, де присутня силова циклічна підготовка.

"Якщо ж вдасться його розвинути і дивитися не як на виключно спортивний об’єкт, а як на частину розвитку заповідника "Розточчя", підключити відновлений санаторій "Шкло", де є вода, лікувальний бруд, то комплексно вийде кейс, якого немає в Україні. Окрім стрільбища, яке розташоване в кілометрі за містом, є ще закрита база з басейном, тиром, номерами для відпочинку та реабілітаційним центром. У комплексі це мало би дати хороший результат", — зазначає посадовець.Відомо, що ремонт планують завершити ще цього року. Загалом на території Львівської області є ще два стрільбища — це база Міноборони в Тисовці та в Західному реабілітаційно-спортивному центрі, що в с. Явора. Вони мають статус баз олімпійської підготовки та за пропускною здатністю й характеристиками є масштабнішими.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності