• Головна
  • Новини Львова
  • Справа про зґвалтування 11-річної дитини у Львові: апеляційний суд залишив вирок без змін

Справа про зґвалтування 11-річної дитини у Львові: апеляційний суд залишив вирок без змін

Мирослав Мартинюк

Зґвалтування трапилося у червні 2020 року

Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Залізничного районного суду для ґвалтівника малолітнього львів’янина Стратона Яцківа. Кривдника дитини — Мирослава Мартинюка — також внесли до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Про це 4 вересня повідомила мама хлопчика Софія Яцків на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, після року судових засідань, Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Залізничного районного суду від 5 травня 2023 року, а саме 13 років позбавлення волі та внесення обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Більше чотирьох років пішло на встановлення істини і справедливості. Надто довго, як на нашу думку, але нехай. Остаточний вирок є” — йдеться у повідомленні Софії Яцків.

У червні 2020 року 11-річного сина Софії та Олега Яцківих зґвалтував на шість років старший Мирослав Мартинюк. Злочин трапився посеред дня на Левандівці у Львові.

Тоді до хлопчика підійшов незнайомець та попросив допомогти витягти мотоцикл з болота. Старший юнак завів хлопчика в хащі й познущався з нього. Того ж дня ґвалтівника затримала поліція.

Коли батьки у соцмережах розповіли про намір судитися із кривдником свого сина, чимало людей підтримало їх в цьому.

Судові розгляди тягнулися впродовж декількох років і лише у травні 2023 року суд виніс вирок ґвалтівнику 11-річного хлопчика — 13 років ув’язнення. На цей вирок обвинувачений подав апеляцію. Але Львівський апеляційний суд залишив вирок Залізничного суду без змін.

Мама хлопчика Софія Яцків у своєму повідомленні тако зазначила, що у них залишилася значна частина грошей, які їм надали для оплати адвоката. Тож тепер сім’я вирішила передати усі ці кошти на допомогу ЗСУ. “Якщо у вас є якісь побажання стосовно цих наданих Вами коштів, наприклад, задонатити на якийсь конкретний збір чи задонатити на якусь іншу добру справу, то прохання писати в приват, і ми врахуємо Ваше побажання”, — написала Софія Яцків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності