Львівський апеляційний суд покарав мотоцикліста реальним строком ув’язнення за вчинену ДТП

Львівський апеляційний суд збільшив покарання мотоциклісту за вчинене ДТП

Чоловік через неуважність збив велосипедистку

Львівський апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора щодо вироку Сокальського районного суду, яким Маркіяна В. звільнили від тюремного ув’язнення на 5 років із двома роками іспитового строку та зобов’язали виплатити 550 тис. грн постраждалій у скоєній ним ДТП велосипедистці. Натомість чоловіку призначили реальний тюремний термін і збільшили суму компенсації. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 6 червня у Єдиному державному реєстрі.

Прокурор оскаржив вирок через поведінку підсудного

В апеляційному суді оскаржували вирок, який виніс Сокальський районний суд в березні 2024 року. Згідно з вироком, в червні 2020 року в селі Ульвівок, Червоноградського району, 20-річний водій несправного мотоцикла Дніпро виїхав на зустрічну смугу і збив 73-річну велосипедистку. Внаслідок зіткнення жінка отримала травми, які загрожували її життю. Свою скаргу прокурор аргументував поведінкою обвинуваченого під час судового розгляду. “Обвинувачений не проявляв будь-якого жалю щодо вчиненого, а відшкодування матеріальної шкоди відбулось лише після двох років судового розгляду та безлічі клопотань сторони захисту щодо необхідності призначення додаткових експертиз, що призвело до тривалого розгляду”, — викладає суд позицію прокурора.

Розглянувши справу, Львівський апеляційний суд дійшов висновку, що підстав для звільнення Маркіяна В. від тюремного ув’язнення нема. При цьому суд врахував те, що підсудний “свою вину у вчиненні інкримінованого злочину під час судового провадження у судів першої інстанції, повністю визнав лише на стадії судових дебатів”. Окрім того, колегія суддів звернула увагу на те, що водій керував несправним мотоциклом, “що свідчить про нехтування ним не тільки своїм життям та здоров`ям, а і життям та здоров`ям оточуючих”

Відтак апеляційний суд ухвалив задовольнити скаргу прокурора. Мотоцикліста визнали винним за статтею про порушення ПДР зі спричиненням тяжки тілесних ушкоджень. Маркіяну В. призначили покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі й на три роки позбавили водійських прав. Також йому збільшили суму компенсації потерпілій до 786 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності