У Львові п'яний водій Mercedes спровокував ДТП з автобусом: деталі аварії

У Львові п'яний водій Mercedes спровокував ДТП з автобусом: деталі аварії

Після ДТП з позашляховика зняли державні номери

3 червня о 20:50 у Львові на перехресті вулиць Героїв Майдану та Стрийська п’яний водій Mercedes-Benz G400D зіткнувся з автобусом №18. Відео наслідків аварії оприлюднили очевидці у соцмережах. Удар був настільки сильним, що у позашляховика відірвалось ліве переднє колесо. Після ДТП водій зняв з нього реєстраційний номер.

Поліцейські запропонували винуватцеві ДТП пройти тест на рівень алкоголю в крові. Драгер показав результат — 2,89 проміле. Такий стан наближається до критичного алкогольного отруєння. На водія автомобіля склали протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Автомобіль, яким керував винуватець ДТП, — Mercedes-Benz G400D 2023 року випуску. На момент придбання в серпні 2023 року він коштував близько 200 тис. доларів.

За даними LVIV.MEDIA, цей автомобіль зареєстрований на ТОВ “Файв Адрес”, власницею фірми є адвокатка Заяць Ніна Ярославівна. Ніна Заяць у коментарі LVIV.MEDIA підтвердила, що автомобіль, який потрапив у ДТП,  зареєстрований на її компанію “Файв Адрес”. Це, з її слів, єдине авто зареєстроване на цю компанію. Проте кермувати ним мав би Максим Зелінський, один із колишніх засновників компанії. Або ж його батько Віктор Зелінський.

За даними аналітичної системи youcontrol, Максим Зелінський є власником низки компаній, зокрема будівельної фірми “Роксоляни Резидент Хол”. На порталі ЛУН вказано, що Resident Development є забудовником шести житлових комплексів у Львові.

З власних джерел LVIV.MEDIA стало відомо, що за кермом авто був Михальчук А.А. Ніна Заяць підтвердила, що людина з таким прізвищем сім чи вісім років тому працювала з нею, проте вона вже не може згадати ні імені, ні по батькові цього працівника.  З її слів, він вже давно не працює в компанії, тому їй не зрозуміло, якими чином Михальчук А.А  міг опинитися за кермом автівки, яка належить “Файв Адрес”.

Жінка також підтвердила, що свого часу була помічницею депутата Львівської міської ради від ВО “Свободи” Андрія Рікоти ( 2010-2020 роки), який є власником мережі стоматологічних клінік “Рікота”.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності