Франція виділить 5 млн євро на облаштування вулиці у Львові

Франція виділить 5 млн євро на облаштування вулиці у Львові

За ці гроші почнуть проводити трамвайний маршрут до центру Unbroken

Уряд Франції виділить 5 млн євро на облаштування нового трамвайного маршруту. Він пролягатиме від центру Львова до реабілітаційного центру Unbroken. Про це у п’ятницю, 19 липня, повідомив мер міста Андрій Садовий у своєму Telegram-каналі.

За повідомленням міського голови, у Львові протягом трьох днів працювала команда AFD (французького агентства з розвитку). Результатом цього візиту стало рішення французького уряду частково профінансувати реконструкцію вулиці Миколайчука, яка веде з центру Львова до реабілітаційного центру Unbroken.

Франція виділить для Львова 5 млн євро, які місто планує використати на початок прокладання трамвайної колії. Також Андрій Садовий заявив, що вулицю Миколайчука планують розширити, щоб збільшити на ній кількість смуг для транспорту.

Крім допомоги від Франції, у міськраді також збираються взяти нову позику, щоб профінансувати реконструкцію вулиці. В ЛМР планують залучити грантові та кредитні кошти ЄБРР. Відповідну ухвалу, попри заклик Президента зупинити фінансування проєктів, які не спрямовані на підтримку ЗСУ та критичної інфраструктури, підтримали 37 депутатів.

Нагадаємо, у червні виконавчий комітет вирішив Львівської міської ради вирішив взяти у ЄБРР позику на суму 9,8 млн євро для реконструкції двох вулиць міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності