• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада підтвердила намір взяти ще один кредит для прокладання трамвайної колії

Львівська міськрада підтвердила намір взяти ще один кредит для прокладання трамвайної колії

Львівська міськрада підтвердила намір взяти ще один кредит для прокладання трамвайної колії

Трамвайну колію на вул. Миколайчука хочуть прокладати за кошти ЄБРР

Львівська міська рада підтвердила намір брати участь у кредитуванні проєкту реконструкції вулиці Миколайчука. Проєкт, зокрема, передбачає прокладання туди трамвайної колії.

Відповідну ухвалу підтримали 37 депутатів, зокрема:

  • 13 членів фракції “Європейська солідарність”
  • 11 членів “Самопомочі”
  • 6 членів фракції “ВАРТА”
  • 6 членів фракції “Голос”

Міський голова Львова Андрій Садовий також проголосував “за”. Одностайно “проти” цього рішення виступила лише фракція ВО “Свобода”.

В тексті ухвали йдеться про проєкт реконструкції вулиці Миколайчука з метою покращення транспортної доступності до реабілітаційного центру “Незламні“ з влаштуванням трамвайної лінії, смуг для руху громадського транспорту і велоінфраструктури по всій довжині реконструйованої ділянки. Фінансувати проєкт пропонують способом залучення кредитних та грантових коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку. Сума запозичення в ухвалі не вказана.

 “Пропонується зафіксувати наміри міської ради до співпраці та перемовного процесу з ЄБРР для умови залучення гранту і кредитних коштів із зауваженням комісії фінансів, що у разі надання кредиту окремо винесеться ухвала про надання місцевих гарантій”, - заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Деякі депутати, зокрема Олексій Різник від “Європейської солідарності”, пропонували не поспішати з цим рішенням і звернути увагу на заклик Президента зупинити фінансування проєктів, які не спрямовані на підтримку Збройних сил України та на діяльність критичної інфраструктури. “За красивими вивісками ми пробуємо показати абсолютно інші проєкти, адже показуємо, що ми проводимо стосовно проєкту “Незламні”. Суттю даної ухвали є будівництво трамвайної колії, великого, довготермінового інвестиційного проєкту, який, на мою думку, на цей час є не на часі”, - заявив Олексій Різник.

Втім більшість депутатів вирішили підтримати проєкт ухвали.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності