У Львові навчальний рік у школах розпочнеться з 19 серпня

У Львові навчальний рік у школах розпочнеться з 19 серпня

Рішення місцевої влади суперечить українському законодавству

Навчальний рік у львівських школах розпочнеться з 19 серпня. Рішення повʼязане з складною ситуацією в українській енергетиці, повідомив 5 липня міський голова Львова Андрій Садовий.

Школа і енергетична криза

Рішення розпочати навчання в школах раніше прийняв штаб підготовки Львова до зими. Також Андрій Садовий зазначив, що в разі повного блекауту взимку, львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності. Міський голова зауважив, що план може змінюватися залежно від ситуації.

Планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі. На випадок погіршення ситуації з електроенергією — канікули буде продовжено. А в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома” — йдеться в повідомленні мера Львова.

Початок навчального року має визначати уряд

На це рішення відреагував директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска. Він зауважив, що згідно з законом України "Про повну загальну середню освіту", дату початку навчального року визначає уряд, а не місцеві ради. “Ми живемо у правовій державі! І як би нам не хотілося почати навчальний рік швидше, з огляду на ситуацію з енергозабезпеченням, ми не можемо цього зробити без Постанови КМУ”, — написав Олег Паска.

Нагадаємо, нещодавно керівник Львівської ОВА Максим Козицький закликав уряд дозволити використовувати перші й цокольні поверхи шкіл для укриттів. Якщо чинну постанову не змінять, то на Львівщині 41 тис. учнів будуть змушені розпочати навчальний рік в онлайн режимі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності