Міськрада Львова виділила майже 40 млн грн на ремонт пошкоджених ракетою будинків

У ЛМР виділили 40 млн грн на компенсації за ремонти мешканцям будинків на вулиці Стрийській

Компенсацію за ремонти у квартирах отримають мешканці чотирьох будинків на вул. Стрийській

У середу, 3 липня, комісія фінансів Львівської міської ради погодила виділення додаткових майже 40 млн грн на компенсації за ремонти мешканцям будинків на вулиці Стрийській, які постраждали від ракетного удару у липні минулого року.

Мешканці отримають компенсацію залежно від пошкоджень квартири

Управління соціального захисту звернулося з проханням виділити додаткові 38 млн 498 тис. грн з бюджету Львівської міської територіальної громади на відшкодування витрат по ремонтах квартир у будинках № 62,64,66,68 на вул. Стрийській, які зазнали руйнувань внаслідок ракетного удару 6 липня 2023 року. Ці гроші підуть на відшкодування витрат мешканцям, які самостійно провели ремонт у своїх квартирах після руйнувань.

“Тобто ми кожній квартирі дамо суму з розрахунку на метр квадратний на пошкодження, які у них є. Комісійно це все обстежили, зафіксували і встановили цей кошторис. Кошти підуть з загального бюджету розвитку”, — пояснив заступник голови комісії Віталій Троць.

Нагадаємо, 6 липня минулого року російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові на вул. Стрийській, загинули 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали. Мешканцям, у яких постраждали квартири під час ракетного удару 6 липня, виплачували кошти на оренду житла. Відтак 40 осіб, які проживали в будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 отримували грошову допомогу від міста, допоки їхні будинки відновлювали.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності