• Головна
  • Новини Львова
  • Міськрада відмовилась компенсувати львів’янам кошти за вибите ракетою скло на балконах

Міськрада відмовилась компенсувати львів’янам кошти за вибите ракетою скло на балконах

Пошкоджені ректою вікна у Львові

Як пояснили у ЛМР, зовнішнє скління на балконах вважається незаконним, якщо не внесене до технічного паспорта

У п’ятницю, 17 травня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомили, що 8 мешканцям міста погодили виділити компенсації за зруйновану нерухомість внаслідок агресії Росії. Натомість 16 львів’ян отримали відмову, у двох випадках йдеться про вибите скління на балконах.

Комісія розглянула 24 звернення, прийняла лише 8

30 квітня на комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, розглянули 24 звернення від мешканців Львова з проханням про компенсації за пошкоджене житло. З них затвердили лише 8 звернень. А 16 мешканців міста отримали відмову.

У більшості випадках відмови пов’язані з тим, що львів’яни провели ремонтні роботи за власні кошти, а у двох випадках міськрада відмовилася компенсувати кошти за пошкоджені вікна, які встановленні на зовнішній частині балконів. Як пояснили в управлінні житлового господарства міськради, така відмова пов'язана з тим, що скління балконів не передбачене проєктом будинку і не внесене до технічного паспорта нерухомості, тому вважається незаконним і не підлягає компенсації.

“Всі відмови обґрунтовані. В 11 випадках мешканці провели ремонтні роботи за свої кошти, по одній заяві пошкодження усунули за рахунок коштів міського бюджету. Ще по двох просять відшкодувати скління, яке не входило до технічного паспорта, а програмою не передбачено така компенсація. Ще дві заяви стосувалися місць загального користування”, — пояснили в управлінні житлового господарства Львівської міськради.

Нагадаємо, у квітні Львівська міськрада відмовила 12 мешканцям міста у виплаті компенсацій за пошкоджене ракетою житло. Відмови пов'язані з тим, що люди вже зробили ремонти за власні або бюджетні кошти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності