• Головна
  • Новини Львова
  • Чоловіка та жінку засудили за спробу обікрасти погорілий від вибуху будинок у Львові

Чоловіка та жінку засудили за спробу обікрасти погорілий від вибуху будинок у Львові

Крадіжка в погорілому будинку у Львові: суд виніс вирок крадіям

Будинок, який намагались обікрасти зловмисники, постраждав від вибуху газу. Порушників затримали сусіди будинку

Франківський районний суд виніс вирок у справі про спробу пограбування погорілого житлового будинку. Чоловіка та жінку, що вдерлися та намагалися обікрасти будинок, у якому перед цим стався вибух, зупинив сусід. Суддя визнав порушників винними та призначив покарання. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у вівторок, 2 липня, у Єдиному державному реєстрі.

У будинку незадовго до пограбування стався вибух газу

Ввечері 11 січня цього року обвинувачені 29-річний Олександр Т. та 27-річна Марта Л. проникли на територію приватного будинку на вулиці Княгині Ольги у Львові, у якому незадовго до того стався вибух газу. Зловмисники винесли з помешкання дрібну побутову та аудіо техніку, дві пари нового взуття й одяг. загальною вартістю понад 12 тис. грн. Зокрема крадії забрали з будинку барельєф з вмонтованим годинником із зображенням святого Василя Острозького та монастиря Острог, станок для гоління і металеві форми для випічки. Однак їхній злочинний задум перервав мешканець сусіднього будинку, який помітив крадіїв та викликав правоохоронців. Прибувши на місце події, поліція затримала порушників.

Вирішили пограбувати будинок після поїздки у трамваї

На суді обвинувачені свою провину визнали повністю та щиро розкаялись, пояснивши, що “їхали разом з в трамваї, вийшовши з якого, проходили повз будинок, який був частково зруйнований через пожежу, домовились про те, щоб зайти на територію вищевказаного будинку та викрасти звідти речі,” — йдеться у вироку.

Суд визнав обох підсудних винними. Марта Л. отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, однак її звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. Олександра Т. засудили до 5 років і 1 місяця позбавлення волі з реальним відбуванням покарання. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, 23 грудня минулого року у гаражі біля будинку на вул. Княгині Ольги стався потужний вибух газу. Внаслідок вибуху загинули троє мешканців, які перебували в будинку: 82-річна жінка та чоловіки віком 37 і 75 років. Окрім того, семирічний хлопчик, 11-річна дівчинка та 74-річний чоловік отримали тілесні ушкодження та були доставлені до медичних закладів. Згодом Львівська філія компанії “Газмережі” заперечила, що причиною вибуху став витік газу із загальної мережі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності