• Головна
  • Новини Львова
  • Від 2024 року львівські старшокласники вивчатимуть “Захист України” у центрах національно-патріотичного виховання

Від 2024 року львівські старшокласники вивчатимуть “Захист України” у центрах національно-патріотичного виховання

Від 2024 року львівські старшокласники вивчатимуть “Захист України” у центрах національно-патріотичного виховання

Наразі у Львівській громаді є десять таких центрів

З нового навчального року уроки “Захисту України“ для всіх учнів 10-11 класів Львова будуть викладати у центрах національно-патріотичного виховання. Наразі в громаді є десять таких центрів, а до кінця літа планують обладнати ще чотири, повідомила пресслужба Львівської міської ради у вівторок, 2 липня.

Перший такий центр відкрили наприкінці серпня 2023 року. У ньому обладнали спеціальні приміщення, щоб навчати старшокласників домедичної допомоги, стрільбі та військовій справі загалом. Обійшовся цей центр у 2 млн грн. Станом на липень 2024 року у Львові відкрили вже десять центрів національно-патріотичного виховання, і до кінця літа планують закінчити ще чотири.

З початку нового навчального року всі старшокласники Львова вивчатимуть предмет “Захист України” саме в цих центрах. “Це абсолютно інший підхід і якісна альтернатива викладання предмета “Захист України”, — зазначив начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. У міськраді додали, що це один зі способів зацікавити, а не змушувати дітей вивчати предмет.

Нагадаємо, за новою програмою від Міністерства освіти та науки, шкільних вчителів предмету “Захист України“ навчатимуть військовослужбовці. До того ж на Львівщині цей предмет школярам викладають тридцять учасників бойових дій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності