• Головна
  • Новини Львова
  • Збій електронного квитка: львів’янам повернули кошти за подвійну оплату через 4 місяці

Збій електронного квитка: львів’янам повернули кошти за подвійну оплату через 4 місяці

Через 4 місяці львів’янам повернули гроші за подвійну оплату проїзду

В системі е-квитка у лютому стався збій, у деяких пасажирів система знімала подвійну оплату за проїзд

У понеділок, 24 червня, оператор е-квитка у Львові ЛКП “Львівавтдор” повідомив, що завершив повертати гроші, які помилково списали з рахунків пасажирів у лютому. Тоді у львів’ян, які сплачували проїзд банківською картою, система знімала подвійну оплату через збій системи.

Львів’янам знімало з карток більше грошей за проїзд

Як йдеться в повідомленні, 23 лютого у роботі системи стався збій і у пасажирів львівського громадського транспорту при сплаті банківською картою зняло подвійну суму грошей. Кошти на рахунки львів’ян, які сплачували проїзд карткою в той день, завершили повертати лише зараз. “Через хакерську атаку на систему е-квитка процеси ідентифікації карток із подвоєнням транзакцій і розробки алгоритму повернення коштів були відтерміновані,” — прокоментував оператор е-квитка у Львові.

До слова, 29 березня у ЛКП “Львівавтодор” заявили про кібератаку на автоматичну систему оплати проїзду.. За словами керівника комунального підприємства Миколи Власюка, ціллю хакерів стали бази даних програмного забезпечення

Оператор е-квитка здійснював повернення у кілька етапів. Зокрема, гроші повертали у такі дні: 28.03, 09.04, 12.04, 26.04, 06.05, 10.05, 15.05, 20.05, 22.05, 29.05, 05.06, 10.06, 21.06 - 24.06.

Нагадаємо, через збій в роботі е-квитка 23 лютого львів’яни платили за проїзд більше за встановлений тариф. Тоді місцеві мешканці повідомляли, що з їхніх рахунків за проїзд стягувалось від 21 грн до 60 грн, тоді як тариф для оплати банківською карткою становить 15 грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності