На Львівщині вперше в Україні запровадили е-квиток на міжміських маршрутах

На Львівщині вперше в Україні запровадили е-квиток на міжміських маршрутах

У 1050 автобусах вже встановили валідатори

Львівщина стала першою в Україні, де запровадили безготівкову оплату за проїзд на приміських та міжміських маршрутах, повідомила Львівська обласна військова адміністрація у п’ятницю, 3 листопада.

Електронний квиток запрацював на на приміських та міжміських автобусних маршрутах Самбірщини. Обладнання для безготівкової форми оплати за проїзд встановили на усіх приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують на території Львівської області. «Окрім Самбірщини, електронна оплата за проїзд працює у тестовому режимі в інших районах нашої області. Невдовзі система повноцінно запрацює на всіх напрямках», написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

В усіх 1050 автобусах, чиї власники уклали угоди з Львівською ОВА, встановили валідатори. Обладнання працює за схемою «check-in – сheсk-out». Для цього потрібно прикласти банківську картку або будь-який пристрій з функцією NFS до валідатора при вході та виході. Пасажир платитиме за відстань, яку він фактично проїхав відповідно до тарифної сітки. Така система є значно зручнішою і для водіїв, бо їм більше не потрібно приймати оплату власноруч. Щонайменше до кінця 2023 року буде діяти перехідний період, коли розрахуватися у приміському та міжміському громадському транспорті можна також готівкою.

«Е-квиток допоможе зробити обіг грошей у громадському транспорті Львівщини прозорішим. Крім цього, відбуватиметься чіткий облік пільговиків, а купувати квитки за проїзд можна буде через мобільний додаток. Оплата карткою – лише перший крок. Попереду ще багато роботи», – зазначив заступник начальника ЛОВА Юрій Бучко.

Впровадження е-квитка на Львівщині реалізовують в рамках співпраці Львівської ОВА з інвестором із впровадження АСООП «Smart Ticket Technology» та за підтримки міжнародної платіжної системи VISA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності