У Львівській міськраді виділяють ще 150 мільйонів на пільговий проїзд в маршрутках

Пільговий проїзд у Львові

Ці кошти витратять на виплату компенсацій перевізникам у другому півріччі

У понеділок, 17 червня, комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради підтримала звернення департаменту міської мобільності про збільшення фінансування на виплати компенсацій перевізникам за пільговий проїзд у громадському транспорті Львова. Йдеться про 150 млн грн.

На початку року на ці потреби вже виділяли 68 мільйонів гривень

Ці гроші потрібні для того, щоби виплатити компенсації перевізникам на друге півріччя 2024 року. Як пояснив голова комісії Ігорі Зінкевич, це резервні кошти, які передбачали для оплати пільгового проїду.

“Ви пригадуєте, що ми на попередніх засіданнях просили спершу 28 млн грн, а потім ще 40 млн. Це те, що додатково. Тобто, ми починали рік з того, що заклали компенсацію на пільговий проїзд автомобільного і електротранспорту на перше півріччя. Відповідно, у нас була економія по електротранспорту у зв’язку з тим що було менше валідацій по факту. Але по автомобільному транспорті цих валідацій вийшло більше”, — пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило

За його словами кількість пільгових поїздок в міських автобусах виявилась більшою ніж очікували. Це сталось через те, що перевізникам вдалося на 10-15% збільшити випуски громадського транспорту на маршрути, а також відновити декілька маршрутів, які тривалий час не працювали. Як наслідок, зросла й кількість перевезених пільговиків.

Зараз щомісячні компенсаційні виплати перевізникам за пільговий проїзд становлять близько 40 млн грн для автобусів і 20 млн грн — для електротранспорту. Наразі додаткового фінансування на компенсації пільгового проїзду електротранспортом не потрібно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності