• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська лікарня "Охматдит" просить підписати петицію про запуск до неї громадського транспорту

Львівська лікарня "Охматдит" просить підписати петицію про запуск до неї громадського транспорту

Центр дитячої медицини — лікарня "Охматдит"

Петиція, створена 20 травня, не змогла зібрати ще й половини підписів

Центр дитячої медицини — лікарня "Охматдит" просить долучіться до підписання петиції про запуск до неї громадського транспорту. Лікарня розташована на вулиці Лисенка, 31. До кінця збору залишилось 37 днів, а зібрано 200 підписів з потрібних 500. Про це ввечері 12 червня написали на сторінці Центру дитячої медицини.

“Сьогодні батьки дітей, яким необхідна медична допомога, мають складнощі з доступом до закладу через відсутність громадського транспорту по вулиці, що веде до лікарні. Запуск маршруту громадського транспорту до дитячої лікарні дозволить батькам з легкістю дістатися до нашого закладу з дітьми, забезпечуючи швидкий та зручний доступ до медичних послуг”, — йдеться у повідомленні лікарні.

Авторка петиції, — менеджерка із соціальної та корпоративної діяльності “Охматдиту” Галина Продан, створила петицію 20 травня. На момент публікації новини вона зібрала 200 підписів. Це менше половини від 500 потрібних голосів. У разі, якщо петиція збере потрібну кількість підписів, її мають розглянути депутати Львівської міської ради.

Галина Продан у петиції зазначає, що цей маршрут буде зручним і для туристів, які захочуть відвідати гору “Високий замок” чи парк. “Також у цьому районі міста функціонує кілька закладів освіти, а ще офіс регіонального телеканалу “Суспільне”. Відтак, користуватись маршрутом зможуть працівники цих структур, студенти та мешканці прилеглих вулиць”, — зазначає Галина Продан.

У петиції йдеться, що з 1 липня 2016 року курсував експериментальний маршрут з вулиці Під Дубом на Високий Замок із заїздом до дитячої лікарні, а у 2022 році планували запровадити повністю новий маршрут, який сполучив би дві проблемні зони низької щільності забудови – це, з однієї сторони, вулицю Кордуби і вулицю Старознесенську, а з іншої – вулиці Кривоноса, Довбуша, і, зокрема, “Охматдит”.

“Розуміємо, що в час війни це реалізувати буде складніше, проте, хочемо зазначити, що цей маршрут є також соціально-необхідним, оскільки з початком повномасштабної війни до нашої лікарні поступає багато дітей із прифронтових зон країни, внутрішньо переміщених осіб, яким важко добиратися до лікарні. Тому, просимо віднайти кошти в бюджеті міста, як витрату на критичні об’єкти та знайти можливість запровадити обіцяний вами маршрут”, — просить авторка петиції.

Посилання на петицію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності