Львівські лікарі виходили хлопчика вагою 960 грамів

Львівські лікарі виходили хлопчика, народженого з вагою 960 грамів

Стан новонародженого хлопчика був дуже важкий

Хлопчик народився на 28 тижні вагітності з масою тіла 960 грамів і зростом 36 см. До моменту виписки малюк провів у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі 60 днів. Про це повідомили у Центрі.

Мама хлопчика з 25 тижня вагітності перебувала у відділенні екстрагенітальних захворювань та акушерської патології. На 28 тижні жінці мусили провести кесарський розтин. Стан новонародженого хлопчика був дуже важкий. В операційній лікарі провели реанімаційні заходи для стабілізації стану дитини.

З операційної немовля терміново госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Дитина перебувала на апараті штучної вентиляції легень. На 30 день життя хлопчика перевели на другий етап виходжування. Стан дитини продовжував бути важким, все ще були дихальні розлади. За динамікою стану дитини спостерігали суміжні спеціалісти: дитячий невролог, офтальмолог, реабілітолог.

Малюк спершу отримував донорське молоко, але через декілька днів перейшов на материнське молоко. На 45 добу життя хлопчика перевели на спільне перебування з мамою, а на 60 добу успішно виписали додому з масою тіла 2300 грамів і зростом 40 см.

Нагадаємо, раніше лікарі Львівського перинатального центру виходили немовля, яке народилося з вагою 570 грамів. Після появи на світ дівчинка провела 110 днів у лікарні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності