У суботу у Львові відзначатимуть 130-річчя львівського трамвая

Низькопідлоговий трамвай “Електрон”.

На площі перед головним вокзалом влаштують виставку ретровагонів

У суботу, 1 червня, у Львові відбудуться урочистості з нагоди 130-ліття львівського трамвая. Про це 31 травня повідомила пресслужба ЛМР.

Львівський трамвай – це не лише різновид громадського транспорту. Це – один з символів нашого міста. Радо запрошуємо відвідати наші заходи. Запевняємо: буде цікаво, атмосферно та пізнавально”, – сказали у ЛКП “Львівелектротранс”.

З нагоди запуску електричного трамвая у суботу з 12:00 до 20:00 на площі Двірцевій відбудеться виставка ретровагонів Sanok SN1 № 093, Gotha T59E № 002, Tatra T4SU № 869. У програмі відзначення також передбачено 4 рейси екскурсійного трамвайного маршруту “130 сафарі” на п’ятисекційному низькопідлоговому вагоні “Електрон”. Оскільки кількість місць обмежена, реєстрація на рейси відбуватиметься безпосередньо на виставці.

Довідка: 31 травня 1894 року у Львові відкрили регулярний рух другого на території сучасної України і четвертого в Австро-Угорщині електричного трамвая. Довжина ліній становила 8,3 км. Діяли такі маршрути (подані сучасні назви вулиць): проспект Свободи – вулиця Степана Бандери – головний вокзал, проспект Свободи – вулиця Івана Франка – Стрийський парк і проспект Свободи – вулиця Личаківська – Личаків. Відкриття було присвячене до Крайової виставки, що проходила у той час у Стрийському парку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності